Het verzorgen van goede gastlessen

Goed opgeleide medewerkers zijn van levensbelang voor de toekomst van de tuinbouw. Een gastles of een bedrijfsbezoek draagt eraan bij dat de sector in het onderwijs ‘echt gaat leven’: het is een vorm van levensecht onderwijs, een krachtig middel om leerlingen in aanraking te brengen met de ‘echte wereld’ en ook je bedrijf te presenteren bij potentiële medewerkers.

 

Wat gaan we doen?

 De themabijeenkomst van 11 november staat in het teken van het geven van deze gastlessen en de organisatie van excursies op het bedrijf. Wat zijn de do’s en don’t bij het geven van een gastles of bij een excursie op het bedrijf? We beginnen met de praktische ervaringen van Dennis van de Laar van KP Holland. Dennis geeft regelmatig gastcolleges. Hij vertelt over zijn aanpak, zijn ervaringen wat zijn inzet oplevert. Vervolgens vertellen Roel van Heijningen en Sjoerd Nieboer van de Lentiz Onderwijsgroep hoe je leerlingen en studenten motiveert en “triggert”. Ook gaan ze in op het leggen van contact met de scholen en vertellen ze welk aanbod interessant is voor scholen en studenten. Dennis van Laar vult de beide heren nog kort aan waarna we met elkaar doorpraten over jullie eigen ervaringen en vraagstukken en de kansen die jullie zien voor de sector, het onderwijs en jullie bedrijven.

Het belooft een bijzonder interessante en praktische bijeenkomst te worden waarbij jij als deelnemer niet alleen kennis op doet maar je ook al je ervaringen en vragen op dit vlak kwijt kunt.